Véget ért a strandröplabda szezon

Véget ért a strandröplabda szezon

2015. augusztus 31., hétfő

Nem csak egymással, de a rekkenő hőséggel is meg kellett küzdeniük a csapatoknak az Strandröplabda bajnokság harmadik, egyben záró fordulójában. 

-Évről évre egyre több páros jelentkezik a nyári bajnokságunkra és egyre színvonalasabb csatákat vívnak egymással, ami azt is jelzi, hogy nőtt a presztízse is a strandröplabdának- mondta el a Merth Attila a ZTE RK elnöke. 
A záró fordulóban 14 csapat versenyzett, ami annak tudható be, hogy az összetett bajnoki címekre már csak kevesen voltak esélyesek. A nagy meleg miatt ismét csak egy szett győzelemig játszottak a csapatok.

A záró forduló végeredménye:
Nők: 1. VIP (Szalai Vivien- Kaprényi Piroska), 2. Másodpilóták (Farkas Gréta- Kovács Dalma)
Férfiak: 1. Katarzis (Koós Krisztián- Horváth Richárd), 2. Seniorok (Balázs Erik- Kovács Róbert), 3. ,Solar ( Szabó-Thonka Dávid- Légrádi Ádám).
Vegyes: 1. Kávé (Koós Krisztián- Szalai Vivien), 2. Sexyk (Horváth Richárd- Kaprányi Piroska), 3. ZEUS (Balázs Erik- Bódis Bianka).
A három forduló összesített végeredményénél a versenykiírás szerint kategóriánként a sorrendet a legtöbb szerzett pont határozta meg, esetleges pontegyenlőségnél a több győzelem, majd a több szett pont döntött.

Az összesített végeredmény: 
Nők: 1.VIP (Szalai Vivien- Kaprényi Piroska), 2. Kuduró (Bódis Bianka- Molnár Martina), 3. Molnárék ( Molnár Zsófia –Molnár Mercédesz).
Férfiak: 1. Seniorok (Balázs Erik- Kovács Róbert), 2. Katarzis (Koós Krisztián- Horváth Richárd), . ,Solar ( Szabó-Thonka Dávid- Légrádi Ádám).
Vegyes: 1. Kávé (Koós Krisztián- Szalai Vivien), 2.  ZEUS (Balázs Erik- Bódis Bianka), 3. Sexyk (Horváth Richárd- Kaprányi Piroska).

A kupákat Merth Attila adta át a csapatoknak, aki zárásként elmondta, hogy idén sikerült elérniük, hogy az országban is felfigyeljenek a strandröplabdára, hiszen Budapestről és Dunaújvárosból is érkeztek már csapatok az idei bajnokságra. Pozitívként emelte ki azt is, hogy nem kellett esőnapot tartaniuk.  A röplabdások hamarosan a terembe vonulnak és megkezdik a felkészülést a következő NB II-es idényükre.
Sikeres szabadtéri szezon és hosszú távú tervek a röplabdásoknál.

Továbbra is népszerű a strandröplabda Zalaegerszegen, de elengedhetetlen a fejlődés is és egy homokaréna létrehozása. Idén hatodik alkalommal rendezték meg a ZTE RK és az Aquacity szervezésében a strandröplabda bajnokságot. A tapasztalatok nagyon pozitívak, hiszen a kezdetek óta sokat fejlődött ez a bajnokság. Az idei év a csúcsokról szólt, hiszen 55 páros versengett a homokon a három forduló alatt. A tapasztalatairól Merth Attila a ZTE RK elnöke számolt be lapunknak:

-Folyamatos a fejlődés, mind létszámban mind színvonalban. Nagyon jó hangulatú és kemény csatákban dőlt el a legjobbak kiléte az idei szabadtéri szezonban. Ebben az évben is fordulónként díjaztuk a legjobbakat, valamint a legvégén összetett bajnokokat is hirdettünk. 

Az idei torna már országos hírűvé is vált, mivel budapesti és dunaújvárosi párosok is szerepeltek a megye, különböző helyeiről érkező csapatok mellet. Az irány tehát nyitni az országos ismertség felé. 

-Próbáljuk minél jobban propagálni a versenyeinket és a röplabdás berkekben terjeszteni a nyári lehetőséget. Az Aquacity is nagy segítséget nyújtott ebben, hiszen folyamatosan hirdette platformjain a versenyeinket. A visszajelzések jók, sőt igény mutatkozna több forduló szervezésére is. 

Felvetőik a kérdés, hogy az NB II-ben szereplő csapat tagjainak hasznosak-e a nyári megmérettetések és nem félnek az esetleges sérülésektől. 

-Amatőr csapat lévén a bajnokság végeztével nyáron, mindenki szabadságon van. A teremben edzhetnénk, de mint az idei nyár is mutatja, nagyon meleg van ilyenkor odabent. Az Aquacityvel, a ZTE RK új elnöksége megállapodást kötött és a játékosok esténként, edzés gyanánt használhatták a homokos pályákat. A bajnokság pedig továbbra is a versenyeztetés fontos része, hiszen így mindenki éles maradhat a terembajnokság kezdetéig. Azaz egy nyári folyamatos sportolást követően, nem leeresztve kezdődhet a felkészülés a következő szezonra. 

Merth Attilával a fejlődés lehetőségéről is beszélgettünk és elmondta, hogy a pályák minősége nagyon jó, de ahhoz hogy nemzetközi versenyeket, vagy az országos strandröplabda bajnokság helyszíneinek egyikét jelenthesse Zalaegerszeg, ahhoz fejlesztésre lenne szükség. Egy úgynevezett homokaréna létrehozására már tetetek lépéseket. 

-Évek óta a sürgetem az Aqacityben létrehozható versenypályát, ami nem csak sportszakmailag, hanem turisztikailag is jót jelentene a városnak. Eddig mindig az anyagiak hiányoztak, mivel valamilyen más fejlesztés előnyt élvezett az arénával szemben. 

Mert Attila elmondta a Röplabda Szövetségben folyamatosan napirenden van ez a téma, és ha a pálya megvalósulna, semmi akadály sem gördülne az országos strandröplabda bajnokságba való bekapcsolódásra. A fejlesztés nem lenne öncélú a röplabdások részéről, hiszen ez a homokaréna a strandfoci és kézilabda szerelmeseinek is lehetőséget nyújthatna a kikapcsolódásra, vagy versenyek rendezésére. Két évvel ezelőtt a szövetség titkára ellátogatott hozzánk. Már akkor felmerült ez a fejlesztés és örömmel fogadták a terveinket. Közben az egyeztetés is megtörtént a labdarúgókkal és a kézilabdásokkal, akik szintén támogatják az aréna létrejöttét. 

Véget ért a nyár és a szabadból a terembe költöznek át a röplabdások. 

-Szeptember elején kezdődik, a felkészülés a férfi felnőtt csapatna. A felnőttek mellet a juniorok is az NB II-ben szerepelnek. Örömteli, hogy a hölgyek is egyre többen vannak és ősszel már teremben is elkezdik az edzést. Egyenlőre még csak tornákon szerepelnek, de ha minden kedvezően alakul és a motivációjuk is megmarad, akkor a Dunántúli bajnokságban idővel bemutatkozhatnak. 

piedoo

 

 

további cikkei
    #címkés
    #közös