Több mint harminc egyesület mutatkozott be a Nagy Tehetségválasztó Napon (Galériával)

Több mint harminc egyesület mutatkozott be a Nagy Tehetségválasztó Napon (Galériával)

2015. szeptember 14., hétfő

A kiváló kora őszi időjárás sokakat kivonzott szombaton a szabadba, hogy megnézzék a Nagy Tehetségválasztó Nap programjait. A Keresztury Dezső VMK immár harmadik alkalommal gyűjtötte össze egy csokorba a városban és környékén működő sportegyesületeket és a kulturális műhelyeket. A cél nem volt más, mint tartalmas szabadidős elfoglaltságot kínáljanak a gyermekeknek és a szüleiknek.

A Decathlon Áruház parkolójában több mint harminc egyesület mutatkozott be. Többségük a színpadon is megmutatta mivel is foglalkozik. A program csatlakozott az Európai Bizottság kezdeményezéséhez az éppen ebben az időszakban zajló Európai Sporthéthez. Az előző évhez hasonlóan voltak visszatérő sportágak és voltak olyanok, mint például a rúdtánc, vagy a darts, akik először mutatták meg magukat a rendezvényen. A színpadi programban látványos moderntánc bemutatók, küzdősport bemutatók és hangszerbemutatók váltották egymást. A helyszín adottságait kihasználva a füves területeken tájfutást, lovaglást és röplabdát és amerikai focit is kipróbálhattak az érdeklődők. A kosárpályákon folyamatosan pattogott a labda, és a műfüves részen pedig a jégkoron szabadtéri változatával és a futsallal is ismerkedhettek a gyerekek. A parkolóban felállított standokon szakemberek mutatták be a különböző sportágak eszközeit és fogásait.

A fellépések között újdonságként kanapébeszélgetésekkel színesítették a programot a szervezők. Merth Attila válogatott röplabdázótól megtudhattuk, hogy mindig van tovább és egy komoly betegség után is lehet valaki világbajnok. Kocsárdi Gergely a kezdetekről vallott, Matyasovszky Dalma úszónő pedig elárulta, hogy szeretne a riói olimpián a Magyra Válogatott színeiben úszni. Friss Szabolcstól a Göcsej SK elnöke egy dinamikusan fejlődő klubbot mutatott be a hallgatóságnak. Bajnóczy Zoltán a Zrínyi Miklós Gimnázium tanára az általa vezetett irodalmi műhelyben folyó tehetséggondozásról beszélt. A szervezők egy füzetet is összeállítottak a rendezvényre, melyben hasznos információk találhatók a szabadidő hasznos eltöltéséhez. 

piedoo

további cikkei
    #címkés
    #közös