Régiós TAO-koordinátorok segíti a kapcsolattartást

Régiós TAO-koordinátorok segíti a kapcsolattartást

2015. július 09., csütörtök

Június elsejétől regionális koordinátorok segítik a labdarúgó csapatokat a Társasági Adókedvezmény felhasználásával és elszámolásával kapcsolatban. Zalaegerszegen az Arany Bárány Hotelbe hívták a csapatok képviselőit, ahol bemutatkozott Friss Szabolcs, az MLSZ Nyugat- Dunántúli Regionális TAO Koordinátora. Bevezetőjében elmondta, hogy a társasági adókedvezmény sporttámogatási rendszere lehetőséget biztosít a korábbiakhoz képest jelentősen magasabb plusz források bevonására a látvány-csapatsportágaknál, köztük a labdarúgásba is. A csapatok próbálják igénybe venni ezeket a forrásokat, de az elszámolással néha meggyűlik a bajuk. 

-A feladatunk, hogy a régióban (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékben) az egyesületeket segítsük a TAO –va kapcsolatos kérdéseikben, ezzel levesszük az országos központról az adminisztrációval járó többletterhet- árulta el Friss Szabolcs. Céljuk, hogy gördülékenyebben működjön, az adminisztráció, a klubok gyorsan értesüljenek a legfontosabb tudnivalókról, határidőkről és változásokról.  A bemutatkozást egy prezentáció követett az új elektronikus kérelmi rendszerről.

Elhangzott, hogy a május elején kiadott új Elszámolhatósági szabályzat több ponton szigorította és pontosított a szabályokat. Az új szabályzatban bővebben le van írva a mellékletekkel kapcsolatos információk. Külön ki vannak emelve az el nem számolható tételek és előírtak néhány elszámolhatósági korlátokat is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bizonyos tételeknél meg vannak a maximum korlátok. Például a buszon utazásnál, megszabták mennyi az maximális kilométerdíj, vagy a gyógyszereknél mennyi az egy főre jutó beszerzési érték. Személyi juttatásoknál előírtja a szabályzat, milyen végzettségű edzőnek mennyi lehet a maximális bruttó bére.  Friss Szabolcs elmondta, hogy az éves elszámolásokat eddig papír alapon kellett benyújtani, most viszont elektronikusan is, ami adminisztrációs terhet jelent az egyesületeknek, de könnyebben áttekinthető lesz a rendszer. A legfontosabb határidő Július 30-a. Eddig kell elkészíteni a kluboknak a támogatási évad elszámolását. Zala megyében összesen 51 klub vette igénybe a TAO lehetőségét.  

Országosan ebben a hónapban régiónként több alkalommal is tartanak előadásokat a koordinátorok.

piedoo

 

további cikkei
    #címkés
    #közös