Nagy tervek a Zalaegerszegi Atlétikai Clubnál (video)

Nagy tervek a Zalaegerszegi Atlétikai Clubnál (video)

2015. január 09., péntek

Szezonnyitó sajtótájékoztató keretében újította meg névhasználói megállapodását a Zalaegerszegi Atlétikai Club és a Zalaszám Informatikai Kft. A jeles eseményen Szakály István, a klub ügyvezetője az atléták elmúlt évi sikereiről és a 2015-ös év törekvéseiről is szólt. A konkrét feladatok között szerepel, a klubnál sportoló 400 fiatal szüleinek, akiknek a fele nem igazolt versenyző, egy bemutatóval egybekötött közgyűlés rendezése februárban.

Emellett fedett pályás atlétikai szezon is elkezdődött, ahol szeretnének eredményesen szerepelni. A gyerekek és élsportolóik részére felkészülési versenyeket szerveznek az idén is és a Magyar Atlétikai Szövetség felkérte a klubot az Ifjúsági OB és a Vidék OB rendezésére. Ehhez szerették volna, ha elkészül az új nyolcsávos rekortán pálya és a nehézatlétikai pálya is megújul, de konkrét időpontot még nem tudtak mondani a beruházások elkészülésére. Annyi biztos, hogy a Szövetség ígérete szerint idén elkészül a fejlesztés.Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében két érték találkozásáról beszélt, amely kapcsolat meghatározó a városszámára. A polgármester azt is megígérte, hogy az új sportkoncepcióban kiemelt szerepet kap majd az atlétika és az idei költségvetésben is szerepel a klub kiemelt támogatása.

Dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. tulajdonos ügyvezetője a megállapodással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a cégükhöz hasonlóan a kiszámíthatóság, a tervezhetőség a legfontosabb a számukra. Az atlétikai klub és a cég filozófiája nagyon hasonlít egymásra, ezért is jó a kapcsolatuk immár tizenegy éve. A sajtótájékoztató végén Szakály István ügyvezető egy meglepetés ajándékkal köszöntötte a kerek évfordulóhoz érkező Szász Péter. Az eseményen jelenvoltak a klub edzői és fiatal tehetségei, aki fejlődést és jó eredményeket várnak maguktól a közelgő hazai és nemzetközi versenyeken. A rendezvény végén Szakáy istvánt a közelgő versenyekről kérdeztük:

piedoo

 

további cikkei
    #címkés
    #közös