Kiválóan szerepeltek a vívók az Országos Diákolimpia döntőn

Kiválóan szerepeltek a vívók az Országos Diákolimpia döntőn

2015. március 25., szerda

Balatonalmádiban rendezték március 14-15-én a Vívó Diákolimpia Országos döntőjét tőr szakágban. A Zalaegerszegi Vívó Egylet 21 fővel vett részt a megmérettetésen. A versenyen a zalaegerszegi vívók közül 15 vívónak a második korcsoportban ez volt az első versenye.  A viadal szervezői külön elismerésüket fejezte ki a nagyszámú megyeszékhelyi nevezésért. Az elmúlt évekhez hasonlóan most is több korosztályban hozták el az egyesület versenyzői a bajnoki címeket, illetve értékes helyezéseket szereztek. A legfényesebb éremről a második korcsoportban szereplő Mindszenty iskola csapata (Bangó Albert, Világhy András, Gecseg József) gondoskodott, akik megnyerték a kategóriájukat. Ebben a korcsoportban a Mindszentysek a második és a harmadik helyet is megszerezték.  Újfent első helyet szerzett az ötödik korcsoportban Wolf Ádám (Kölcsey Gimn.) egyéniben, valamint egy korcsoporttal feljebb férfi tőr egyéniben Simon Kristóf (Kölcsey Gimn.) is. A Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata (Matyovszky Benedek, Simon Kristóf, Wolf Ádám) az ötödik és hatod korcsoportban sem talált legyőzőre. A zalaegerszegi különítmény emellett az ötödik korcsoportban férfi tőr egyéniben Wolf Ádám (Kölcsey) révén egy harmadik helyet, míg a hatodik korcsoportban a Zrínyi Miklós Gimnázium (Darabos Vince, Németh Zalán, Takács Attila) jóvoltából szintén harmadik helyet is begyűjtött. Az érmek mellett értékes helyezéseket is szereztek a Zalaegerszegi Vívó Egylet versenyzői. Így a második korcsoportban Bangó Albert (Mindszenty Ált. Isk.) az ötödik, Balogh Áron (Eötvös J. Ált. Isk.) a hatodik, míg Kerényi Gábor (Ady E. Ált. Isk.) a hetedik helyen végzett. A lányoknál a második korcsoportban Kiss Johanna (Mindszenty) a hatodik, Tóth-Payet Elisabeth (Mindszenty) pedig a hetedik helyet szerezte meg. 

Eredmények: 

ll. kcs. férfi     5. hely: Bangó Albert( Mindszenty Ált. Isk. Zeg.), 6. hely: Balogh Áron ( Eötvös J. Ált. Isk. Zeg.) 7. hely:  Kerényi Gábor ( Ady E. Ált. Isk. Zeg.) .
ll. kcs. leány   6. hely: Kiss Johanna ( Mindszenty) 7. hely: Tóth-Payet Elisabeth ( Mindszenty)
ll. kcs. csapat: 1. Mindszenty (Bangó Albert, Világhy András, Gecseg József) 2. hely Mindszenty (Megyeri Csanád, Kiss Levente, Varga Benedek) 3. hely : Mindszenty (Gecseg Bence, Kiss Barnabás, Győrvári Márton)

V. kcs. férfi   egyéni: 1. Wolf Ádám ( Kölcsey Gimn.) 7. Simon Kristóf ( Kölcsey Gimn.) 8. Darabos Vince ( Zrínyi Gimn.) 
V. kcs. csapat: 1. Kölcsey Ferenc Gimnázium csapata ( Matyovszky Benedek, Simon Kristóf, Wolf Ádám)

Vl. kcs. férfi tőr egyéni: 1. Simon Kristóf ( Kölcsey)  3. Wolf Ádám (Kölcsey)  8. Németh Zalán ( Zrínyi)
Vl. kcs. csapat: 1. Kölcsey Ferenc Gimnázium ( Matyovszky Benedek, Simon Kristóf, Wolf Ádám) 3. Zrínyi Miklós Gimnázium ( Darabos Vince, Németh Zalán, Takács Attila) 

Edzők: Pethő Szilvia, Érsek Zsolt, dr. Vizler Ádám, Tiba Anita.

piedoo

további cikkei
    #címkés
    #közös