Filmünnep a Cinema City-ben

Filmünnep a Cinema City-ben

2015. október 15., csütörtök

A Cinema City idén negyedik alkalommal rendezi meg minden fővárosi és vidéki mozijában a négynapos, a FilmÜnnepet, október 15. és 18. között. A

Az októberi FilmÜnnep ideje alatt a mozirajongók a csak az esemény kedvéért újból műsorra tűzött és legújabb filmeket a 2D vetítéssel 730, a 3D-s alkotásokat 930 forintért, plusz a szemüveg áráért nézhetik meg. A zalaegerszegi moziban a Zala Pláza emeletén négy premierrel készülnek a látogatóknak:

BÍBORHEGY    

Eredeti filmcím:Crimson Peak (18)
Műfaj:Kaland | Horror
Rendező: Guillermo Del Toro
Főszereplők: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam

Egy családi tragédiát követően az ambiciózus írónő hányódik a gyerekkori barátja iránt érzett szerelem és egy rejtélyes idegen csábítása között. A múltja szellemei elől menekülve kiköt egy házban, amely lélegzik, vérzik… és emlékezik. A sötét mesék nagymestere, Guillermo del Toro (Pán labirintusa, Hellboy-filmek, Tűzgyűrű) ezúttal egy kísérteties, gótikus horror-történettel borzolja a nézők érzékeit. A főszerepekben Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston és Charlie Hunnam.

A (SZ)EX AZ OKA MINDENNEK    (MB)        

Eredeti filmcím:Sleeping With Other People (16)
Műfaj:Vígjáték
Rendező: Leslye Headland
Főszereplők: Alison Brie, Jason Sudeikis, Adam Scott, Amanda Peet

Miután egy egyetemi egyéjszakás kaland során elveszítik szüzességüket, Lainey (Alison Brie ) és Jake (Jason Sudeikis) kiakad és szétválnak. Pár évvel később véletlen összefutnak, és ez a találkozás rádöbbenti őket, hogy az együtt töltött éjszaka mennyire meghatározza szexuális életüket: Jake intrikus nőcsábász lett,  míg Lainey mindig a rossz pasikat fogja ki (mindaddig, amíg a szex jó). Bár harcolnak, hogy egymás iránti fellángolásukat kordában tartsák, Lainey és Jake rájön,  hogy a köztük lévő vonzalom a válasz minden gondjukra, csak meg tudnák állni, hogy másokkal is ágyba bújnak...

FÁK JÚ TANÁR ÚR 2    

Fack Ju Goethe 2 (16)
Műfaj:Vígjáték
Rendező: Bora Dagtekin
Főszereplők: Karoline Herfurth, Jana Pallaske, Elyas M'Barek, Katja Riemann, Volker Bruch, Alwara Höfels, Jella Haase

Zeki Müller lett a Goethe suli sztárja, mindenki szereti. Ennek ellenére véletlenül talált új hivatása iránt érzett szenvedélyes lelkesedése mindinkább alábbhagyni látszik a korai kelések, az irritáló diákok és a véget nem érő papírmunka miatt. Ráadásul az ambiciózus igazgatónő a fejébe vette, hogy elhalássza a rivális elit iskola orra elől a tájföldi iskolatársulási programot, ezzel akarva feltúrbózni a lezüllött Goethe-t, hogy az Oktatási Minisztérium őket használja majd az új országos kampányában. Müller és Schnabelstedt ítéltetnek arra, hogy az iskola legdilisebb osztályát elkísérjék egy távoli táj faluba.
Az első részből jól ismert Chantal, Zeynep és Danger vezette díszes társaság hozza a formáját az első külföldi útján is, bemutatva szociális inkompetenciájuk és általános műveletlenségük elképzelhetetlenül széles spektrumát. És mintha nem lenne elég Zekinek az állandó tanár-diák háború, még a sznob konkurencia nagyképű tanárával is fel kell vennie a harcot, akinek egyetlen célja, hogy pontot tegyen Müller tanári karrierjének végére.

ROGER WATERS THE WALL    

Roger Waters: The Wall (12)
Műfaj:Koncert
Rendező: Roger Waters, Sean Evans
Főszereplők: Roger Waters, Sean Evans

2015. szeptember 29-én kedden este, a világpremierrel egy időben mutatták be a Cinema City hálózat mozijai Roger Waters A FAL című filmjét, amely több síkon kibontakozva idézi meg a kultikus THE WALL album dallamait.

A zalai mozi nézők a négy nap során találkozhatnak a megyeszékhely kiemelkedő sportolóival , mint önkéntes jegykezelők:

Október 15. csütörtök 19.00-tól

ZTE NKK Zala megye egyetlen NB I-es női kosárlabdacsapata: Jurkó Noémi, Velkey Krisztina, Böröndy Vivien, Orsó Viktória

Október 16. péntek 19.00-tól

ZTE FC  NB II –es labdarúgócsapata 
- Daru Bence- az NB II-es bajnokság góllövő listáját vezeti 10 találattal
- Szappanos Péter  - a kék-fehér csapat kapusa

Október 17. szombat 19.00-tól

Mányoki Attila hosszútávúszó - Az extra teljesítményeivel nemzetközi hírnevet szerzett zalaegerszegi sportember a Los Angeleshez közeli Catalina-csatornát is átúszta, méghozzá 11 óránál rövidebb idő alatt, alig két héttel azután, hogy átúszta a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatornát. 
Nagysolymosi Sándor Zalaegerszegi Judo Se edzője és versenyzője 
Országos bajnok, veterán EB aranyérmes és Veterán VB bronzérmes 

Október 18.  vasárnap 19.00-tól

Zalakerámia ZTE KK férfi kosarasai

Négyszeres bajnok és négyszeres kupagyőztes együttes 

A Cinema City FilmÜnnep előadásaira jegyvásárlás a www.cinemacity.hu oldalon lehetséges. Jegyfoglalást a négy napban a weboldal nem engedélyez.

Mozizz veünk és  a Cinema City-vel!

Piedoo 

további cikkei
    #címkés
    #közös