Elkezdődött a strandröplabda bajnokság a Aquacity-ben-Galériával

Elkezdődött a strandröplabda bajnokság a Aquacity-ben-Galériával

2015. július 07., kedd

A Zalaegerszegi Röplabda Klub és az Aquacity közös rendezésében július 4-én vette kezdetét az idei strandröplabda bajnokság, ami már a hatodik a sorban. Mert Attila, a röplabda klub elnöke elárulta, hogy nagy reményekkel indulnak neki a szezonnak. A bajnokságra az előző évekhez hasonlóan férfi, női és vegyes páros kategóriákban nevezhetnek. A klubelnök elárulta, hogy ebben az évben tovább növekedett a rendezvény nívója, mivel NB I-s csapatokból érkező párosok is jelezték indulási szándékukat, beleírva Zalaegerszeget a strandröplabdázás nagykönyvébe. A lebonyolítási rendszer nem változik, ami annyit jelent, hogy három versenynapot tartanak – július 4, 25. és augusztus 15. -, melyek mindegyikén hirdetnek majd győzteseket és a záró fordulóban pedig abszolút bajnokot is díjaznak a tornákon való részvétel függvényében.

A rekkenő hőség sem tántorította el a csapatokat a versenyzéstől és a Decathlon Strandröplabda bajnokság első fordulójára 19 csapat nevezett a három kategóriában. Az induló csapatok közül a vegyes kategóriában méretette meg a legtöbb páros magát szám szerint tíz, árulta el a helyszínen Horváth Richárd a ZTE RK feladója, a torna egyik szervezője. A bajnokság nyitónapjára a házigazdák mellett Ajkáról, Lentiből, Sümegről és Komlóról is érkeztek játékosok. A szervezők a sok mérkőzésre való tekintettel az előzetesen meghirdetett két szett győzelemig tartó mérkőzéseket egy szettesre csökkentették. Először a hölgyek versenye ért véget. A három induló páros közül a Szalai Vivien – Kaprényi Piroska fémjelzett VIP fantázianevű duó szerezte meg a győzelmet, a KÚDÚRÓ (Bódis Bianka, Molnár Martina) és a Mi Legyen (Farkas Gréta, Balogh Szilvia) duó előtt. A férfiak versenyében hat páros versenyzett és a Koós Krisztián-Horváth Richárd kettős igazi katarzisban játszott végig, hűen a csapatnevükhöz és megnyerték a tornát. A második helyen a Seniorok, azaz a Balázs Erik-Kovács Róbert duó végzett, megelőzve a Pusztai Ákos - Mészáros Bálint alkotta Pupákokat. A vegyes párosok versenye a nap legmelegebb szakaszában kiélezett csatákat hozott. A forró homokon a Sexyk (Kaprényi Piroska - Horváth Richárd) szerezte meg az első helyet, a Kávé (Szalai Vivien - Koós Krisztián) és a Zeusz (Bódis Bianka - Balázs Erik) csapatai előtt.

Horváth Richárd elárulta, sikerült az első fordulóban az előző évek szintjét é színvonalát tartani. A szervezők távlati terveik között szerepel a felnőtt strandröplabda országos bajnokságba való csatlakozás vidéki helyszínként. A strandröplabda bajnokság, következő fordulója várhatóan több első osztályú párossal kiegészülve július 25-én lesz az Aquacity-ben. 

piedoo
 

 

további cikkei
    #címkés
    #közös